כדורי בשר עטופים בבצק אורז רך (ללא גלוטן) בתוך מרק חמוץ מטריף חושים!
לפני שאתם גוללים למטה למצרכים ואופן הכנה אני רוצה להגיד משהו קטן:
אל תבהלו מאורך הרשימה של המצרכים ושל אופן ההכנה, היא ארוכה כי היא כוללת גם את בצק לקובה, גם את המילוי וגם את המרק.
בסופו של דבר זה מתכון שיקח לכם נטו חצי שעה עבודה וכשעה ורבע של בישול. תנו לעצמכם צ’אנס לנסות, זה ישתלם לכם.
אני לא עירקית וגם לא כורדיה, אבל גדלתי על מרק קובה! זו מנה שאכלתי בכל יום שישי בצהריים בעיקר בחורף.
אז נכון שאמא שלי לרוב קנתה את הקובה מוכן ומאוד השקיעה במרק, אבל זה היה כל כך טעים ומנחם, מנה שהתאימה במיוחד למזג אוויר חורפי.
לפני כשנה בערך, פניתי לחברה הכי טובה של אמא שלי, שהיא כמו האמא השניה שלי – צביה.
אישה כורדיה אסלית שעושה את הקובה חמוסטה הכי טעים שיש בכל העולם!
התחננתי שתלמד אותי את מלאכת הקובה מא’ ועד ת’, איך מכינים את הבשר, את המעטפת, את המרק… הכל.
קבענו ביומן, והיא העבירה לי ולאמא שלי סדנה שלמה על הכנת קובה, זה לקח לנו בברוטו יומיים!
אמנם יצא מעולה, אבל אני באופן אישי לא מספיק סבלנית לעמוד כל כך הרבה במטבח, בייחוד שיש לי בעל ושני ילדים קטנים ורעבים.
לכן, החלטתי לנסות להכין מרק קובה חמוסטה בסגנון דל בפודמאפ וקצת יותר פשוט להכנה.
קראתי לאמא שלי שתבוא לעזור בניסיונות, היא הגיעה ב9:30 בבוקר, ב11:00 המרק כבר היה מוכן להגשה:)
ומה אני אגיד לכם?? זה יצא טעים כל כך שהייתי חייבת לפרסם את המתכון, כך שאם יש עוד מישהו שמשתוקק למרק קובה חמוץ, ידע שזה אפשרי.
“מנה זו מכילה תערובת תבלינים כולל כורכום הידוע כנוגד חמצון. מרקים הם דרך נהדרת לכלול מגוון של ירקות במנה אחת המספקת מיקרו-תזונה וסיבים חיוניים תוך שמירה על תזונה דלה ב FODMAP.”
אן רייט (Anne Writ) דיאטנית ותזונאית מוסמכת בשיטת הFODMAP
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
מעטפת הקובה:
בתזונה דלה בפודמאפ אנחנו לא יכולים להשתמש בבצק סולת או בורגול כמו שמכינים קובה בגרסה האסלית.
אז לקובה שלי השתמשתי באורז שבישלתי וטחנתי עם קצת קמח ללא גלוטן (תערובת שאני מכינה בבית).
הבצק בבישול יוצא מאוד רך ומקבל את כל טעמי המרק, אם לא מוסיפים לו את הקמח הוא עלול להתפורר בבישול.
מלית בשר:
השתמשתי ב2 גבעולי בצל ירוק במקום בצל לבן, כאשר השתמשתי רק בחלק הירוק שלהם, מאחר והחלק הלבן עשיר בפודמאפ.
המרק:
המרק מכיל בין היתר שורש סלרי, שמן שום, בצל ירוק, עלי מנגולד ועוד כמה ירקות ותבלינים.
שורש סלרי: דל בפודמאפ בכמות של 75 גרם, במרק יש שורש סלרי יחסית קטן ששוקל כ150 גרם אחרי קילוף.
שום ובצל: במקום שום חי הידוע כעשיר בפודמאפ השתמשתי בשמן מחליטת שום (שאני מכינה בבית), במקום בצל לבן השתמשתי בבצל ירוק.
עלי מנגולד: נחשב כירק חופשי מפודמאפ ולכן אין בעיה להוסיף אותם חופשי למרק.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אן רייט היא דיאטנית ותזונאית עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה, מתמחה בבריאות נשים, מעי רגיז (IBS) וסכרת.
דיאטנית מוסמכת לטיפול בחולים בגישת דיאטת ה- FODMAP מטעם אוניברסיטת מונאש.
אן בעלת ניסיון רב בעבודה בתפקידים קליניים ובאקדמיה, כמרצה לתזונה ודיאטטיקה באוניברסיטת צ'סטר בבריטניה.
לקריאה נוספת אודות אן רייט...