רוצים להרשים את האורחים? או לפנק את עצמכם? נסו את הסלמון האפוי הזה! סופר פשוט להכנה ומוכן תוך פחות מחצי שעה.
דג סלמון בתנור הוא מנה נפוצה ואהובה בארץ ובעולם, מה שהופך את הדג לפופולארי הוא העדינות שלו בטעם.
בתור מישהי שלא חובבת דגים, סלמון הוא דג שאני יכולה לאכול ואפילו נהנית ממנו, יש לו טעם מתקתק ולא מאוד דגי ואפשר להתאים לו אין ספור רטבים וטעמים.
אפשר לבשל את הסלמון בכל כך הרבה דרכים, אני בחרתי לאפות אותו בתנור, גם כדי להימנע מריחות בבית וגם כי זה פשוט הכי קל והכי פחות מלכלך.
דגים הם מקור נהדר לחלבון, ברזל, וויטמינים ולאומגה 3. הדגים נמוכים בכולסטרול וקלילים יותר לעיכול בהשוואה לבשר.
המתכון הזה דל ב- FODMAP ,נטול גלוטן ונטול לקטוז, הוא לא דורש הרבה עבודה והוא מזין ועשיר בטעמים.
השלימו את המנה עם תוספת של אורז לבן/חום או קינואה כדי להעשיר עוד את המנה וכדי להוסיף פחמימה טובה.
שימו לב, ניתן לשמור את המנה במקרר עד ל3 ימים, מומלץ לחמם במחבת ולא במיקרו או לאכול קר.
לגבי זמן בישול הסלמון בתנור, אני בישלתי ב15 דקות, אך זמן הבישול משתנה בהתאם לעובי הדג ואיכות התנור.
מומלץ להוציא את הסלמון כעבור 10 דקות ולבדוק את מידת העשייה שלו ולפי זה להחליט אם לבשל עוד או לא.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אודרי אינוי היא דיאטנית מוסמכת המתמחה בתסמונת המעי הרגיז, היא מתגוררת בקנדה אמא לשלושה בנים ומכורה לטיולים שמתגוררת בקנדה.
אודרי סיימה את לימודיה באוניברסיטת "Guelph" עם שני תארים מדעיים (ביולוגיה 1998, תזונה 2000).
היא הוסמכה מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול בשיטת ה- FODMAP, היא נלהבת לעזור לאנשים עם בעיות עיכול ואי סבילות למזונות.
לקריאה נוספת אודות אודרי אינוי...