מתוק, מלוח או חריף? המאנץ’ המושלם שמתאים לכל שעה ביום!
ידיעה מעודדת ומרגשת בתחום הנשנושים הדלים בפודמאפ -היא הפופקורן!
נשנוש דל בפודמאפ שאפשר לשדך לו קשת של טעמים, חריף, מלוח, חמוץ או מתוק, הפינוק האולטימטיבי בזמן צפייה בסרט או התכרבלות סתמית על הספה לבד או עם חברים.
פופקורן, בייחוד כזה שמכינים בבית הוא נשנוש מזין ומשביע, הוא מספק חלבון וסיבים תזונתיים.
* על פי האפליקציה של אוניברסיטת מונאש, מנה של 100 גרם פופקורן נחשבת דלה בפודמאפ.
למה להכין בבית כשיש שקיות מוכנות למיקרו?
מלבד לסיבה הברורה שפופקורן ביתי יהיה הרבה יותר בריא ופחות משמין, בבית אנחנו שולטים על הרכיבים ודואגים שהמנה שלנו תהיה דלה בFODMAP.
פופוקרן המתועש שקונים בסופר או שמכינים עבורנו בבתי הקולנויע עתיר בשומן רווי ונתרן ועלול להכין רכיבים עשירים בפודמאפ כמו אבקת שום, אבקת בצל, דבש, סירופ תירס ופרוקטוז גבוה.
אוכל עתיר שומן עלול לעורר את תסמיני המעי הרגיז ולכן מומלץ יותר להכין בבית.
הכנת הפופוקרן בבית מבטיחה לכם נשנוש בריא יותר, מופחת קלוריות ובטוח יותר לבטן.
גוונו בטעמים שונים
אם נהיה לכם משעמם לאכול פופוקרן רגיל עם מלח בלבד, יש המון אופציות מעניינות שיכולות להוסיף טעמים מעולים וגוונים יפהפיים לנשנוש המושלם הזה.
הנה רשימה של כמה אופציות כיפיות לתיבול הפופקורן הביתי שלכם:
- פופוקרן בטעם מעושן: 1 כף שמן זית, 1/2 1 כפיות פפריקה מעושנת, 1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור.
- פופקורן בטעם מתוק קלאסי: 1 כף שמן קוקוס (או חמאה), 1 כף סוכר חום, 2 כפות מייפל 100% טבעי.
- פופוקרן בטעם איטלקי: 1 כף שמן שום, 1/2 כפית אורגנו מיובש , 1/2 כפית מלח, 1 כפית בזילויקום טרי קצוץ, 1 כף פרמז’ן מגורר.
- פופוקרן בטעם שוקו קינמון: 2 כפות שמן קוקוס, 1/2 כפית קינמון, 1 כף סוכר חום, 1 כפית אבקת קקאו.
אתם יכולים ליצור קומבינציות תיבול אחרות משלכם, רק זכרו לוודא שכל הרכיבים שאתם מוסיפים כתיבול אכן דלים ב FODMAP.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
דניאל לויס היא דיאטנית ותזונאית קלינית מוסמכת מאטלנטה, ג'ורג'יה.
היא הסומכה על ידי אוניברסיטת מונאש לייעץ ולטפל בחולים בגישה של דיאטת הFODMAP.
דניאל מטפלת בחולים שונים הסובלים מ: מחלות מעי דלקתיות (IBD), גסטרופרזיס, מחלת הריפלוקס (GERD), צליאק ותסמונת המעי הרגיז (IBS) במרפאה הגסטרואנטרולוגיה "אמורי" באטלנטה, ג'ורג'יה.
היא מאמינה שבאמצעות הדיאטה ניתן לטפל ולעזור לחולים לנהל ולהקל על תסמיני ה- GI שלהם.
לקריאה נוספת אודות דניאל לויס...