מנה מרשימה ורומנטית בכמה דקות הכנה בלבד!
אני מאוד אוהבת חציל, זה אחד הירקות שמאפשרים יצירתיות אין סופית, אפשר לשדך לו בשר או גבינות, פסטה, אורז או ירקות, אפשר לטגן, לאפות או לצלות אותם.
הכנתי ואכלתי חצילים בחיי כמעט בכל צורה ומצב צבירה אפשרי, אבל זו הפעם הראשונה שאני מכינה חציל ממולא.
הפעם החלטתי להכין סירות חציל ממולאות בירקות דלים בFODMAP וגבינת פטה מפנקת שמוסיפה הרבה טעם. אחרי שטעמתי, הבנתי שזו המנה הכי טובה שאפשר להוציא מהירק הנפלא הזה.
המנה מתאימה כמנה ראשונה או עיקרית, הכל תלוי בכמות שאתם מחליטים לאכול, מדובר ב10 דקות הכנה וכ30דקות בתנור ותקבלו מנה מפנקת ומושקעת בטירוף.
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
כל הרכיבים ששמתי במלית החציל דלים בFODMAP, החלק החשוב הוא להקפיד על כמות של כל רכיב.
- חציל: לפי אוניברסיטת מונאש, חציל דל בפודמאפ בכמות של 75 גרם.
במנה זו יש גם את הבשר של החציל שאיתו ממלאים את החציל ויש את סירת החציל עצמה.
אני שקלתי את בשר החציל שגרפתי מהחציל עצמו ויצא לי 100 גרם של חציל אותו חילקתי בין שתי הסירות.
במקרה כזה הקדפתי לא לאכול את כל סירת החציל אלא רק חלק ממנה. - שמן שום: זכרו לא להשתמש בשום טרי במתכון מאחר והוא עשיר בפודמאפ, בשביל להעשיר את הטעם השתמשתי במתכון זה בשמן מחליטת שום, ראו מתכון להכנת השמן בבית >.
- עגבניות שרי: דלות בפדומאפ בכמות של 5 עגבניות למנה, הקפידו לחלק את העגבניות בצורה שווה בין שתי סירות החציל, בכדי לא לעבור את הכמות המומלצת למנה.
- גבינת פטה / בולרית: דלה בפודמאפ בכמות של 40 גרם למנה.
טיפ קטן: שימו חלק מהגבינה בחציל שנכנס לתנור והשאירו מעט לפיזור מעל החציל שיוצא מהתנור. - עלי בייבי תרד: דל בפודמאפ בכמות של 75 גרם למנה, גם פה, וודאו שאתם מחלקים נכוון בין הסירות את כמות העלים.
ככלל, הקפידו לקרוא תמיד את התוויות המזון וחפשו את רשימת הרכיבים של כל מוצר כדי לוודא שהוא אכן דל בפודמאפ.
כדי ללמוד בצורה הטובה אילו מזונות עשירים ב FODMAP, אני ממליצה בחום להוריד את האפליקציית FODMAP של Monash Unversity.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'ואן רנקין היא דיאטנית מוסמכת מונקובר, את הסמכתה קיבלה מטעם המכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית וחברה באיגוד הדיאטנים בקנדה.
לג'ואן ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום וכיום היא גם מוסמכת מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול באמצעות תזונת ב- FODMAP.
בנוסף לעבודתה כדיאטנית קלינית, ג'ואן עבדה גם כשף אישי ולימדה תזונה ובריאות במכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית.
לקריאה נוספת אודות ג'ואן רנקין...