סיר קציצות ביתי וטבעוני, כן זה אפשרי ואפילו מאוד טעים!
קציצות ברוטב עגבניות זו אחת המנות שיש כמעט בכל בית, אבל מעולם לא טעמתי סיר כזה בגרסה הטבעונית.
מאחר והחלטתי להפחית את כמות הבשר ולהעשיר את התזונה שלי במזונות מן הצומח, החלטתי שמנה זו הכרחית עבורי.
אני מודה שהיו לי כמה ניסיונות די כושלים עד שהצלחתי להכין קציצות טבעוניות מושלמות שלא מתפרקות בבישול.
על מנת למנוע מצב בו ות הללו יש נטייה להתפרק בבישול, החלטתי שכדאי לאפות אותן לפני הבישול כדי לעזור להן להתייצב.
בסופו של דבר הגעתי לתערובת המושלמת שמכילה את כל הדברים הטובים שיש לטבע לתת לנו, כמו טופו, ירקות ירוקים, אגוזים וזרעים וכמובן תבלינים שמוסיפים המון.
התאמת המנה לתזונה דלה בפודמאפ
טופו – נחשב כמזון ירוק וחופשי מפודמאפ, ההמלצה היא לצרוך עד 160 גרם טופו במנה.
אגוזי מלך – מלבד להיותו בריא מאוד, הוא דל בפודמאפ בכמות של כ30 גרם למנה.
זרעי דלעת – נחשב ירוק וחופשי מפודמאפ, ההמלצה היא לצרוך עד 23 גרם למנה (בערך 2 כפות).
בצל ירוק – בצל ירוק נחשב דל בפודמאפ אם אוכלים רק את החלק הירוק, יש לשמור על כמות של עד 75 גרם למנה.
טחינה – דלה בפודמאפ בכמות של עד 30 גרם (2 כפות) טחינה גולמית.