מהמחבת ישר לפה! קציצות ירק שאי אפשר לעמוד פניהן.
קישוא הוא ירק שאני מאוד אוהבת, אפשר להשתמש בו בכל כך הרבה מתכונים, אפשר לטגן אותו, לאפות אותו, לאכול אותו חי, לבשל אותו ואפילו להשתמש בו לקינוחים.
הקישוא או הזוקיני הוא הירק המושלם ביותר לקציצות ירק, הוא עדין ומוסיף למרקם הרך של הקציצות.
כולם מכירים מה זה קציצות ירק, ואני חושבת שאני כמעט ולא מכירה אנשים שלא אוהבים אותם.
כיף לאכול אותם חמים כשהם רק יוצאים מהטיגון או מהתנור וכיף גם לאכול אותם קרים מהמקרר עם או בלי מטבל, בתוך כריך או ככה סתם לבד.
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
בגרסה הקלאסית והמוכרת של הקציצות, משתמשים בבצל לבן מגורד, הבצל אחראי גם לטעם העשיר וגם למרקם הרך של הקציצה.
למי שסובל ממעי רגיז, בצל לבן עלול להיות טריגר לתסמינים רבים של המעי.
הבצל, עשיר בפודמאפ (פרוקטנים) גם בכמויות קטנות, לכן יש להימנע ממנו בזמן תזונה דלה בפודמאפ.
בשל הטעם הדומיננטי והחשוב של הבצל, החלטתי להמיר את הבצל הלבן בבצל הירוק.
בצל ירוק – דל בפודמאפ בכמות של 1 גבעול למנה, ויש להשתמש רק בחלקו הירוק ולא בחלק הלבן (שהוא עשיר יותר בפודמאפ).
קישוא/זוקיני – דל בפודמאפ בכמות של 75 גרם למנה, אני ממליצה לשקול את הקישור לאחר הקילוף והחיתוך כדי לחשב פחות או יותר כמה קציצות אתם יכולים לאכול במנה אחת.
תפוח אדמה וגזר – אלו ירקות שחופשיים מפודמאפס ואין עליהם הגבלת כמות.
קמח כוסמת – קמח כוסמת דל בפודמאפ בכמות של כ100 (2/3 כוס) למנה.
אצלי בבית, קציצות ירק הם פתרון מעולה לנשנוש קל בערב או כמנת פתיחה כיפית, לעיתים אני מוסיפה להן מטבל מושלם של יוגורט (נטול לקטוז כמובן) וטחינה עם מעט לימון.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'סי וונג היא דיאטנית ספורט באוניברסיטת אינדיאנה.
בכדי לטפל ולעזור למטופלים בעלי מעי רגיז (IBS), בעלי צמיחת יתר של חיידקים במעי הדק (SIBO), ובעיות גסטרו (GI) אחרות, ג'סי עברה הסמה מטעם אוניברסיטת מואנש לטיפול בגישת דיאטת הFODMAP.
לג'סי יש תשוקה לאוכל, היא מאמינה שאוכל יכול להפוך אותנו לבריאים יותר ובכך לאפשר לנו לקיים חיים מלאים ועם יכולת להגשים את עצמנו.
לקריאה נוספת אודות ג'סי וונג ...