אין כמו מרק ירקות ביתי שיחמם לכם את החורף!
מרק הוא מאכל שיכול לחמם אתכם ביום חורפי, לרפא אתכם כשאתם חולים וגם לעשות לכם נעים בבטן.
גם מרק דל בFODMAP יכול להכיל שלל ירקות צבעוניים והרבה מאוד טעם מבלי להסתבך הרבה.
תוך פחות משעה תוכלו להעמיד סיר ענק של מרק ירקות עשיר שיעטוף את כל הבית בריח של חורף חמים.
מרק זו מנה שקל מאוד, בדרך כלל זה כרוך בקצת קיצוצים של ירקות וזהו, מכניסים הכל לסיר, מתבלים ונותנים לקסם לקרות לבד.
מרק זו מנה קלילה ומושלמת לארוחת ערב טובה או אפילו לצהריים אם אתם לא רוצים להרגיש כבדים באמצע היום.
יש כאלו שמוסיפים למרק קציצות או פסטה, אני בחרתי להוסיף אטריות מאורז מלאות, הן משתלבות מושלם, נותנות מרקם נוסף ועוזרות לתחושת השובע.
התאמת המרק לתזונה דלה בFODMAP
בצל ירוק וכרישה: נחשבים דלים בפודמאפ לפי האפליקציה של אוניבריסטת מונאש, זאת בתנאי שמשתמשים רק בחלקים הירוקים שלהם.
החלקים הלבנים עשירים בפרוקטנים ולכן יש להימנע מהם.
גזר ותפוחי אדמה: נחשבים לירק חופשי מפודמאפס ואין בעיה להשתמש בהם.
סלרי: סלרי הוא ירק עשיר בפודמאפ (מכיל ריכוז גבוה של מניטול), אך בכמות קטנה מאוד של 10 גרם (בערך 1/3 גבעול) הוא דל בפודמאפ.
במרק השתמשתי בגבעול אחד ששקל ס”הכ 30 גרם, מאחר והסיר התאים ל8 מנות זה בסדר גמור.
דלעת: דלעת נחשבת דלה בפודמאפ בעמות של 75 גרם, במרק השתמשתי סה”כ ב150 גרם דלעת.
שום: בשביל לתת למרק אקסטרה טעם השתמשתי בשמן מחליטת שום, הוא מוסיף טעם למרק אבל הוא אופציונאלי ואפשר להתשמש בשמן זית רגיל במקום.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'ואן רנקין היא דיאטנית מוסמכת מונקובר, את הסמכתה קיבלה מטעם המכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית וחברה באיגוד הדיאטנים בקנדה.
לג'ואן ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום וכיום היא גם מוסמכת מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול באמצעות תזונת ב- FODMAP.
בנוסף לעבודתה כדיאטנית קלינית, ג'ואן עבדה גם כשף אישי ולימדה תזונה ובריאות במכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית.
לקריאה נוספת אודות ג'ואן רנקין...