הנשנוש המושלם שמתאים לצד כל מנה או משקה שתבחרו!
הכנת החמוצים מאוד פשוטה, כל מה שצריך לעשות זה לחתוך ירקות, לשים בקערה עם מים ותבלינים ולחכות מעט.
הסוד להכנת חמוצים מעולים, צבעוניים וקראנצ’יים הוא הטריות של הירקות לפני הכנסתם להמחצה.
חשוב שהירקות יהיו טריים וקשים ולא כאלו שכבר שכבו כמה ימים במקרר ונהיה להם מראה עייף שכזה.
שימו לב, המתכון הזה הוא לכמות די גדולה של חמוצים, אם ברצונכם להכין פשוט חלקו באופן יחסי את כל הרכיבים במתכון.
היתרונות של מזון מותסס (חמוצים)
ירקות מוחמצים משתייכים לקטגוריית המזון המותסס.
למי שלא מכיר את המושג, יש כאלו שקוראים להתליך “כבישה” או “החמצה”, לרוב מדובר בהשריית מזון במיכל עם מים, מלח ולרוב גם חומץ.
מזון מותסס נחשב כבר במשך שנים כמאוד פופולארי בכל פינה קולינרית ויש לכך כמה סיבות טובות:
1. שימור של המזון, תהליך ההתססה גורם ליצירת אלכוהול, חומצה לקטית וחומצה אצטית שמשמרים את הנוטריאנטים ומונעים ריקבון.
2. תהליך התססה מטפח את צמיחתם של חיידקים מועילים, הנקראים פרוביוטיקה המסייעים באיזון ושמירה על קהילת החיידקים הידידותיים במעיים שעוזרים לנו לעכל מזונות שונים (כמו לדוגמא עיכול מוצרי חלב).
מזון מותסס בתזונה דלה בFODMAP
על פי מחקרים של אוניברסיטת מונאש, התוצאות לגבי מזון מותסס מעניינות וכן בלתי צפויות.
במחקר התבצעה השוואה של מזונות גולמיים אל מול מזונות מותססים בבדיקה של כמויות הFODMAPs שהם מכילים.
התשובה של המחקר אינה חד משמעית, בתוצאות ניתן לראות שישנם מזונות מותססים שדווקא הפכו להיות עשירים יותר ב FODMAPs ואפילו ישנם מזונות שלפני ואחרי ההתססה נשארו באותה הסקאלה מבחינת כמויות הFODMAPs שלהם.
לכן, לפני שאתם מחליטים להתחיל להתסיס מזונות בבית, בדקו היטב אילו מזונות ניתן להתסיס בתזונה דלה בפודמאפ.
* הערה חשובה
בבדיקה שלי ועם התייעצות עם הדיאטנית Jessie Wong שמייעצת לי ועוזרת לי רבות בהכנת המתכונים, הבנתי שבמתכון הזה עדיף להשתמש בכרוב סיני על פני כרוב לבן רגיל.
הסיבה לכך שכרוב לבן רגיל (מה שבדרך כלל שמים בחמוצים) הופך לעשיר בפודמאפ לאחר תהליך התסיסה, ואילו כרוב סיני לא.