הבחירה המושלמת ליום עצל: סלט מרענן ועשיר בטעמים!
אני לא חובבת סלטים גדולה, בעברי הייתי מסתפקת בסלט קצוץ פשוט כתוספת לארוחה ולא כארוחה בפני עצמה.
כשאובחנתי עם מעי רגיז ובייחוד מאז שהתחלתי את דיאטת הFODMAP החלטתי לשנות את התזונה שלי ולהוסיף ארוחות בריאות יותר.
גיליתי עולם שלם של סלטים שאפשר להכין מסוגים שונים של ירקות, קטניות, פחמימות, פירות, זרעים ואגוזים.
ניתן להעשיר את הטעם של הסלטים עם המון סוגים של רטבים שיהפכו את הסלט למרענן, ייחודי וטעים.
למעשה, סלט הוא המנה היחידה שאיתה אפשר להתנסות עם הרבה טעמים שונים.
יתרון נוסף ומובהק שיש לסלטים על פני מנות אחרות הוא שלרוב מאוד פשוט ומהיר להכין אותו.
הסלט הזה שמשלב ירקות ירוקים עם קישואים וחצילים קלויים, אגוזי מלך ועגבניות שרי הוא למעשה סלט שמאוד פשוט להכין וממש כיף לאכול.
אני נוהגת להכין את כל הרכיבים מראש בנפרד ואז שמה את כולם במקרר, ובכל יום (בדרך כלל מספיק לי ל4 ימים) אני מרכיבה לעצמי סלט אישי ולוקחת לעבודה או אוכלת בערב בבית.
לסלט יש כמה מרקמים: העגבניות הטריות, הקריספיות של האגוזים והרוך של החצילים והקישואים הקלויים.
כל הרכיבים משתלבים יחד בצורה מושלמת בסלט בעיקר בזכות הרוטב שקושר את כל הרכיבים ולוקח את הסלט לרמה אחרת לגמרי.
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
חצילים: החציל נחשב דל בפודמאפ בכמות של 75 גרם למנה, למי שטרם בדק רגישות לסורביטול, אני ממליצה לשקול את החציל לפני הכנסתו למנה, זכרו שהכמות שיש במתכון אמורה להספיק בערך ל4 מנות.
קישואים: הקישוא נחשב דל בפודמאפ בכמות של 65 גרם למנה, למי שטרם בדק רגישות לפרוטקן, מומלץ לשקול את הקישואים לפני הכנסתם למנה.
אגוזי מלך: אגוזי מלך דלים בפודמאפ בכמות של 30 גרם למנה, למי שלא אוהב, ניתן להחליף בפקאן באותה צורה במתכון.
* רוטב: שימו לב שברוטב השתמשתי בשמן מחליטת שום שאני מכינה בבית, הזהרו מלהכניס שום טרי לסלט, שום עשיר בפודמאפ (פרוקטנים) ועלול לגרום לתסימינים שונים של המעי הרגיז.