ללא בישול, מהיר להכנה ומתאים לכל מנה!
אני לא חובבת גדולה של הסלטים הקנויים, לרוב הם לא ידידותיים לבטן שלי ומפוצצים בסוכר וחומרים משמרים.
אבל יש לי חולשה לסלט כרוב אדום במיונז!
אני אוהבת לשלב אותו בכריך או לצד המנה העיקרית, לפעמים אני סתם פותחת את המקרר, מוציאה כפית מהמגירה ומגניבה ביס לפה :).
החלטתי לנסות להכין סלט כזה בבית, ולמזלי גיליתי שהסלט ממש פשוט להכנה והרבה יותר טעים כך.
העובדה שיכולתי לשלוט בכמות המליחות והמתיקות רק שדרגה לי את הטעם ואין מצב בעולם שאני קונה אותו שוב בסופר.
כרוב הוא ירק בעייתי בעיקר בגלל הנוקשות שלו, זו אחת הסיבות שסלטי כרוב לרוב שוחים בנוזלים.
השיטה להכין סלט כרוב טוב שלא ישחה בנוזלים היא לקצוץ אותו ואז להשרות אותו במלח לפני הוספת שאר הרכיבים ואז ללחוץ אותו כדי להוציא נוזלים מיותרים.
זה טיפה מאריך את שלב ההכנה, אבל זה שווה את זה בעיקר אם אתם מכינים כמות גדולה במטרה לאחסן כמה ימים במקרר.
כרוב בדיאטה דלה בFODMAP
הכרוב הסגול הוא ירק שידוע כעשיר בנוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים), ויטמינים כמו C ו E ומינרלים נוספים החיוניים לתפקוד הגוף.
אך אם אתם שומרים על תזונה דלה בפודמאפ, עליכם להקפיד על אכילה מדודה של כרוב סגול (וגם לבן).
על פי האפליקציה של אוניברסיטת מונאש, כרוב סגול (רגיל או מוחמץ) דל בפודמאפ בכמות של 75 גרם למנה שזה בערך 3/4 כוס.