ספגטי בולונז, מנה שאף ילד או מבוגר לא יכול לסרב לה.
מבחינתי, ספגטי או פסטה בולונז היא הפתרון המושלם לארוחה מלאה וטעימה בכלום זמן!
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP היא פשוטה מאוד, עם עשבי תיבול נכונים אפשר להביא את ניחוחות איטליה ממש לתוך הבית שלכם.
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
בחירת הפסטה: הקפידו לבחור פסטה שמתאימה לתזונה דלה בפודמאפ, זאת אומרת שהפסטה צריכה להיות ללא גלוטן ועל בסיס קמח אורז או קמח תירס.
בצל ירוק: מאחר ובצל לבן עשיר בפודמאפ (פרוקטנים), השתמשתי במתכון בבצל ירוק.
הקפידו להשתמש רק בחלק הירוק של הגבעול ולא בחלק הלבן, הכמות המומלצת היא 1 גבעול בצל ירוק למנה.
שמן מחליטת שום: שום טרי נחשב עשיר מאוד בפודמאפ (פרוקטנים) וההמלצה היא להימנע ממנו אם אתם בשלב האלימינציה.
כן ניתן להשתמש בשמן מחליטת שום שאפשר להכין בבית בקלות משום טרי ושמן זית, הפודמאפס שנמצאים בשום אינם מסיסים בשמן ולכן זוהי הדרך הטובה ביותר להחדיר את טעם השום לתבשילים.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
קייטי סנדרס היא דיאטנית מוסמכת בעלת ניסיון רב שנים בעבודה במגזר הציבורי והפרטי.
קייטי מתגוררת באנגליה, היא בעלת תואר ראשון בפיזיולוגיה מאוניברסיטת סנט אנדרו, ובעלת תואר שני לתזונה ממכללת קינג, לונדון.
לקייטי עניין רב בתחום תסמונת המעי הרגיז והפרעות עיכול, היא עברה הכשרה תזונתית והוסמכה לטיפול בחולי מעי רגיז בשיטת תזונה דלה בFODMAP מטעם אוניבריסטת מונאש.
לקריאה נוספת אודות קייטי סנדרס...