קציצות תפוחי אדמה ממולאות בבשר, כל כך טעימות שאי אפשר להפסיק לאכול אותן.
ההיכרות הראשונה שלי עם הקובות האלו היה באחת הפעמים הראשונות שביקרתי אצל אמא של בעלי, ממש עוד לפני שהתחתנתי.
קשה היה לנחש מה מכילה הקציצה הזו, זה נראה כמו עיגול גדול ומטוגן שבתוכה מחכה הפתעה.
הקובה פטטה זו בעצם קציצה די גדולה של בשר טחון מתובל, עטוף בפירה תפוחי אדמה ומטוגן בקמח או פירורי לחם.
קציצה רכה בטירוף וטעימה כל כך, הילדים שלי קוראים לזה “קציצה שהתחפשה לשניצל” בגלל שבמראה החיצוני שלה, היא מזכירה שניצל.
כבר חודשים ארוכים מאז שנגעתי בקובה פטטה של חמתי, הקובה שלה מכילה בצל, קמח, פירורי לחם ועוד כמה רכיבים שגורמים למעי הרגיז שלי להשתגע.
בכל פעם שאנחנו מקבלים הביתה קופסא עם הקציצות האלו, אני נעצבת מאוד שלא אוכל לטעום אפילו חתיכה קטנה.
אז החלטתי לשנות כמה דברים ולהכין את הקובה פטטה בגרסה שמתאימה לדיאטה דלה בFODMAP.
ברגע שהקובות האלו יצאו מהטיגון היה מאוד קשה להפסיק לאכול אותן!
הטעם והחיבור בין הציפוי הקריספי לבין הרכות של התפוחי אדמה והבשר עושה שמח בפה, בלב והכי חשוב גם בבטן.
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
בצל ירוק: במקום להשתמש בבצל לבן שעשיר בפודמאפ, השתמשתי בבצל ירוק שדל בפודמאפ בכמות של 1 גבעול למנה.
שימו לב! הקפידו להשתמש רק בחלק הירוק של הבצל, מאחר והחלק הלבן עשיר בפודמאפ ועלול להצית תסמינים של המעי הרגיז למי שרגיש.
* שמן שום: מאחר ושום עשיר בפודמאפ (פרוקטנים) השתמשתי בשמן מחליטת שום שאני מכינה בבית, לחצו כאן למתכון>
קמחים: במתכון השתמשתי בקמח תפוחי אדמה בשביל הפירה ובקמח אורז בשביל הטיגון, שני סוגי הקמחים הללו דלים בפודמאפ בכמות של 100 גרם למנה.