טבעוניים? גם אתם יכולים להכין קציצות ממכרות שאי אפשר להפסיק לאכול!
אני לא טבעונית אבל אני כן מנסה לצמצם את צריכת הבשר שלי, לכן אני מחפשת לעתים קרובות מתכונים טבעוניים שיוכלו לעזור לי בכך.
יחד עם זאת, כפי שאולי אתם כבר בטח יודעים, תזונה דלה בfodmap יכולה להיות מגבילה למדי כשמדובר בסוגים רבים של ירקות וקטניות.
ניסיתי למצוא שילוב של רכיבים שגם יספקו את מנת החלבון וגם את הטעם שאליו אני רגילה בקציצות בשר.
הופתעתי לגלות שהקציצות האלו פשוטות להכנה אפילו יותר מקציצות בשר!
בחרתי את הרכיבים בקפידה כך שמצד אחד יהיו מזינים מספיק ומצד שני יהיו קלים לעיכול.
דאגתי לקשת טעמים ומרקם שמזכיר קציצות רגילות ואני מאושרת מהתוצאה, לא האמנתי אפילו שבעלי והילדים יסכימו לטעום, והם עפו על זה!
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
עדשים: עדשים כמו רוב הקטניות, ידועות כעשירות בפודמאפ, מצד שני הן ידועות גם כעשירות בערכים תזונתיים וחלבון.
בתזונה דלה בפודמאפ אפשר לצרוך עדשים בכמויות קטנות, ההמלצה היא לצרוך קטניות מקופסאות שימורים.
הסיבה לכך היא שהפודמאפס שנמצא בהן (GOS) מסיסים במים, ההנחיה היא לסנן את העדשים ממי השימורים ובנוסף גם לשטוף היטב לפני שימוש.
על פי האפליקציה של אוניברסיטת מונאש, ניתן לצרוך כ 46 גרם עדשים משומרות במנה.
טופו: טופו הוא קטניה שלא נמצא בה פודמאפס בכלל, ההמלצה היא לצרוך כ170 גרם במנה.
בצל ירוק: בצל ירוק דל בפודמאפ בכמות של 1 גבעול למנה, שימו לב ההנחיה להשתמש רק בחלק הירוק של הבצל, מאחר והחלק הלבן עשיר יותר בפודמאפ.
גזר ותפוח אדמה: ירקות חופשיים בפודמאפ.
כמות מומלצת לאכילה
לפי הכמויות שיש במנה, ניתן לאכול עד כ1/5 מכמות הקציצות שיוצאות לכן.
לצורך העניין אם יצאו לכם 25 קציצות, תוכלו לאכול עד כ5 קציצות במנה שזה מספיק ומשביע!