עוף פריך מוקפץ עם שעועית ירוקה ברוטב סודי שיגרום לכם ללקק את האצעבעות!
את המתכון הבא כדאי להכין לילדים וגם למבוגרים, קוביות עוף בציפוי טמפורה ברוטב מיוחד שאין אחד שלא יתלהב ממנה.
עם תוספת של אורז, קינואה או תפוחי אדמה יש לכם ארוחה משביעה ומזינה שמכילה חלבון, ירקות ופחמימות.
הביטוי “מוקפץ”למנה מרמז על אופן ההכנה שלו, מוקפץ זה בעצם מנה שמתבשלת בחום מאוג גבוה ודורשת ערבוב ממושך כדי למנוע חריכה מיותרת. בדיוק כך אתם הולכים להכין את המנה, בישול בחום גבוה וערבוב מתמשך תוך כדי.
טיפים לטיגון עוף פריך ומושלם:
1. בשלו את העוף בנפרד מהירקות על מנת למנוע מהעוף “לשחות” בנוזלים שהירקות מגירים בזמן בישול ולאבד מהקריספיות שלו.
2. על מנת לשמור על הקריספיות דאגו שהעוף יתעטף היטב בקורנפלור והוסיפו אותו למחבת רק כשהשמן מספיק חם.
3. השתמשו במחבת רחבה ועמוקה או ווק.
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
שעועית ירוקה – על פי האפליקציה של אוניברסיטת מונאש שעועית ירוקה דלה בפודמאפ בכמות של 75 גרם למנה.
*שמן שום – שמן שום הוא האלטרנטיבה הטובה ביותר להחדיר את הטעם של השום למנה למתכון וקריאה נוספת על שמן השום לחצו כאן>