לכל הטבעוניים שסובלים ממעי רגיז, הגעתם למתכון הנכון!
אמנם אני לא טבעונית, אבל החלטתי לעבוד גם על מתכונים טבעוניים, עבור כל חבריי הטבעוניים שסובלים ממעי רגיז ורוצים לצלוח את מסע הפודמאפ.
אין ספק שטבעונות בשילוב עם תזונה דלה בפודמאפ זו משימה לא פשוטה אבל בהחלט אפשרית ויש מתכונים מופלאים שאפשר להכין.
אני מודה שהיו לי כמה ניסיונות במטבח עד שהגעתי למתכון המנצח הזה, היה לי חשוב שיהיה טעים, פשוט להכנה, מזין והכי חשוב קל לעיכול.
אגב, גם מי שלא טבעוני או צמחוני יאהב את ההמבורגרים האלו (מניסיון)!.
מבחינת ההכנה, אם יש לכם מעבד מזון טוב זה יקח לכם ממש דקות ספורות להכין את ההמבורגרים האלו.
אם אין לכם מעבד מזון, תצטרכו טיפה להשקיע בקיצוץ של המצרכים לפני הכנת הקציצות.
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
שעועית שחורה – השתמשו בשעועית מקופסת שימורים והקפידו לשטוף אותם היטב לפני השימוש. הפודמאפס שיש בשעועית (GOS) מסיסים במים ולכן כשהם שוהים בשימורים כמות הפודמאפס יורדת משמעותית.
על פי האפליקציה של אוניברסיטת מונאש, ניתן לצרוך עד 45 גרם של שעועית שחורה משומרת במנה.
במתכון הזה השתמשתי ב200 גרם שעועית על כמות של 6 המבורגרים שזה יוצא בערך 33 גרם למנה.
בצל ירוק – הקפידו להשתמש רק בחלק הירוק של הבצל, מאחר והחלק הלבן עשיר יותר בפודמאפ.
על פי האפליקציה של אוניברסיטת מונאש, ניתן לצרוך כ1 גבעול בצל ירוק למנה.
טחינה – טחינה דלה בפודמאפ בכמות של 1 כף טחינה גולמית למנה, במתכון השתמשתי רק בכף אחת על כל ששת ההמוברגרים.
שיבולת שועל – הקפידו להשתמש בשיבולת שועל מהסוג העבה, מאחר ושיבולת שועל מהסוג הדק (אינסנט) עשירה יותר בפודמאפ.