ריבה מתוקה וטעימה יכולה לבוא כממרח לצנים שלנו, כתוספת על הגלידה, או אפילו כתבלין לתבשיל.
כל אלו שמנסים את דיאטת הFODMAP צריכים להימנע מריבות מסחריות במוכרים בחנויות ובסופרים.
הריבות המסחריות מכילות עשירות במזונות FODMAPS כמו רכז תפוחים או אגסים, סירופ תירס שעתיר פרוקטוז (HFCS) ועוד.
מאחר ובארץ עדיין אין ריבות שמאושרות על ידי אוניברסיטת מונאש כדלות בפודמאפ, ההמלצה היא להכין ריבה פשוטה בבית.
כך שאתם שולטים על רכיבי הריבה, ועל המתיקות הרצויה, ואם אפשר לומר זה יוצא יותר זול גם להכין בבית.
לפי האפליקציה של אוניברסיטת מונאש, ניתן לראות כי תותים נמצאים תחת “אור ירוק” , שזה אומר שניתן לאכול אותם והם נחשבים כמאכל דל בפודמאפס.
על פי האפליקציה ניתן לצרוך כ2 כפות של ריבה ביתית או כל ריבה אחרת שנמצאת כדלה בפודמאפ.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'סי וונג היא דיאטנית ספורט באוניברסיטת אינדיאנה.
בכדי לטפל ולעזור למטופלים בעלי מעי רגיז (IBS), בעלי צמיחת יתר של חיידקים במעי הדק (SIBO), ובעיות גסטרו (GI) אחרות, ג'סי עברה הסמה מטעם אוניברסיטת מואנש לטיפול בגישת דיאטת הFODMAP.
לג'סי יש תשוקה לאוכל, היא מאמינה שאוכל יכול להפוך אותנו לבריאים יותר ובכך לאפשר לנו לקיים חיים מלאים ועם יכולת להגשים את עצמנו.
לקריאה נוספת אודות ג'סי וונג ...