האם פנקייק יכול להיות מושחת ובריא באותה מידה? אז זהו שכן!
פנקייקים מתוקים לארוחת הבוקר או הערב הם הבחירה המועדפת שלי ושל הילדים שלי.
הם מהירים וקלים להכנה, מתוקים ומשביעים, אפשר לשדך להם מגוון של פירות, יוגורט או מייפל (טבעי כמובן).
מאחר והמתכון המסורתי של פנקייק בד”כ מכיל קמח חיטה הידוע כעשיר בFODMAP, החלטתי להשתמש במתכון זה בשיבולת שועל במקום קמח.
שיבולת שועל דלה בפודמאפ בכמות של חצי כוס למנה, לכן היא האלטרנטיבה הטובה והטעימה ביותר למתכון המסורתי.
אז למה הפנקייק הזה נחשב בריא?
השילוב של שיבולת שועל יחד עם בננה, מוסיף הרבה טעם וגם לא מעט יתרונות בריאותיים, שהופכים את הפנקייק לעשיר בחלבון וסיבים תזונתיים.
גוונו והוסיפו טעמים לפי הדמיון והטעם האישי שלכם: תבלינים שונים, שוקולד, אבקת קקאו, פירות שונים, רק זכרו לוודא שכל הרכיבים יהיו דלים בפודמאפ.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
דניאל לויס היא דיאטנית ותזונאית קלינית מוסמכת מאטלנטה, ג'ורג'יה.
היא הסומכה על ידי אוניברסיטת מונאש לייעץ ולטפל בחולים בגישה של דיאטת הFODMAP.
דניאל מטפלת בחולים שונים הסובלים מ: מחלות מעי דלקתיות (IBD), גסטרופרזיס, מחלת הריפלוקס (GERD), צליאק ותסמונת המעי הרגיז (IBS) במרפאה הגסטרואנטרולוגיה "אמורי" באטלנטה, ג'ורג'יה.
היא מאמינה שבאמצעות הדיאטה ניתן לטפל ולעזור לחולים לנהל ולהקל על תסמיני ה- GI שלהם.
לקריאה נוספת אודות דניאל לויס...